Verkoop producten

Over onze zuivel

In principe en vrijwel altijd gebruiken wij melk alleen van onze eigen koeien. Daarmee gaan we heel bewust om ook. We belasten onze dieren minimaal, halen tijdens de weideperiode dagelijks 0 tot maximaal 3 liter uit onze koeien. De kalven blijven de hele weideperiode bij hun moeders drinken tot ze op stal gaan in de herfst. Vanaf dat moment gebruiken wij de melk in de koffie en om tot viili, yoghurt en kaas te verwerken. Krachtvoer krijgen de koeien ook niet; aanvoer vanuit het hiervoor vernietigde Zd-Amerikaanse regenwoud, daar willen wij niet aan mee doen.

Antibiotica en andere reguliere medicijnen worden niet ingezet. Onze dieren worden (net als ons) homeopatisch ondersteund.
Ook de KI komt hier niet op pad, uitsluitend natuurlijke dekking vindt plaats. Dit alles leidt tot krachtiger dieren met een grotere vitaliteit wat het geleverde product (melk en vlees) ten goede komt.
Om deze idealen financieel ook enigszins haalbaar te maken voor ons berekenen wij een hogere prijs voor onze zuivelproducten.

Naast vlees, kaas en melkproducten hebben we een grote kas en tuin waarin we groenten en fruit hebben staan. De tuin wordt regelmatig gekuuld door onze paarden Bessie, Abel en de hengst Feitse. Ook nu staat duurzaamheid centraal en proberen we de zaaikalender te hanteren bij zaaien, planten, oogsten en bewerken van de gewassen, de zaaikalender van Guurtje Kieft. Zij wijst ons daarbij de weg op het antroposofische, biologisch dinamische pad.
Het geoogste product van onze tuin ligt an de weg en achter de darsdeur uitgestald voor verkoop bij de ingemaakte sappen, jams en de eieren.

Uw aankoop hier draagt bij aan een meer verantwoorde wereld.
Dank voor uw aankoop!